„K nehodě došlo v půl jedenácté v noci na ulici Údolní. Tramvaj jela rovně, když do jejího prvního vozu z boku narazilo osobní auto přijíždějící z ulice Úvoz. Došlo přitom k vykolejení tramvaje,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová.

Na místo okamžitě vyrazili hasiči. „Zasahovaly tam dvě posádky profesionálních hasičů, které vyprostily zaklíněného muže z auta. Nikdo jiný s ním ve voze necestoval,“ upřesnil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Zraněného si vzápětí převzali zdravotníci. „Muž utrpěl vícečetná vážná poranění, se kterými byl převezen na urgentní příjem FN Bohunice,“ uvedla mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová. Zraněn byl přitom i řidič tramvaje, kterého sanitka převezla na chirurgii do nemocnice u sv. Anny.

Podle předběžných zpráv policie zavinil nehodu řidič, který podle všeho jel na červenou. „Vzhledem k rozsahu jeho zranění jsme mu nemohli provést dechovou zkoušku. Byl proto nařízen odběr krve,“ upřesnil mluvčí policie Pavel Šváb. Odklízení nehody trvalo až do dvou hodin v noci.

VIDEO: Tramvaj nemá kam uhnout. Může pouze rychle brzdit. Cenné zkušenosti přitom získal i školák v Brně, který také přehlédl tramvaj. Naštěstí z vážně vypadající nehody vyvázl bez větší újmy.