Na počátku dne bude polojasno až oblačno, postupně bude docházet od západu k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami a místy s bouřkami. 

Díky teplému jihozápadnímu proudění se nejvyšší odpolední teploty před přechodem studené fronty zastaví na 22 až 26 °C, na jižní Moravě bude až 29 °C. V pondělí by tak měly být naměřené vůbec nejvyšší odpolední teploty za celý duben. Během dne bude mírný jihozápadní vítr zesilovat na čerstvý.

Přechod studené fronty přinese i změnu tlaku vzduchu, kterou pocítí meteosenzitivní jedinci a lidé s nízkým tlakem – hrozí bolesti hlavy, v horším případě i migréna. Pracovní výkonnost bude, kvůli změně počasí, na středních hodnotách. Zahradu už během pondělka nezalévejte – srážkové úhrny se budou pohybovat od 2 do 8 mm, v bouřkách pak spadne kolem 10 mm.  

Před bouřkou budou pyly v ovzduší agresivní, pokud jste alergici, potom procházku raději naplánujte na jiný den. Zpočátku dne budeme potřebovat opalovací krémy – UV index dosahuje vysokých hodnot. Na odpoledne a večer se bude hodit pláštěnka nebo deštník. Zejména na východě území zvyšte denní přísun nealkoholických tekutin.

JAK NAD ČESKÝM ÚZEMÍM POSTUPUJE OBLAČNOST, DÉŠŤ A BOUŘKY? SLEDUJTE RADAR>>>

Fotogalerie
24 fotografií