Zpočátku dne bude vát slabý vítr, během dopoledne zesílí na mírný a odpoledne bude na východě území foukat čerstvý vítr s nárazy o rychlosti kolem 45 km/h.

V roce 2012 bylo 29. dubna ještě tepleji než letos a byla naměřena vůbec nejvyšší dubnová teplota – v Plzni Bolevci teplota vzduchu vystoupila na 31,8 °C.  I letos nás ale téměř tropické teploty budou lákat k vodě. Teplota v řekách a v rybníkách se pohybuje nejčastěji od 13 do 15 °C. V Praze bude v neděli stejné teplo jako v Římě.

Pozor na spáleniny od slunečních paprsků. Délka slunečního svitu se bude na většině území pohybovat až na 13 hodinách, ale množství ozonu nad střední Evropou je malé. UV index se bude pohybovat na vysoké hodnotě 6,5. Spálení bez ochranných prostředků hrozí po 25 minutách. Nejideálnější doba pobytu na slunci je hned ráno do 9 hodin.

Outfit volte z přírodních materiálů, prodyšný a světlé barvy. Pokrývka hlavy se bude hodit nejen pro děti. Zvyšte i přísun nealkoholických nápojů a přes poledne raději odpočívejte v chládku.

Video
Video se připravuje ...

Počasí na čarodějnice i 1. máj: Čekáme nejteplejší den měsíce. Až 28 stupňů Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
24 fotografií