Méně oblačnosti i srážek očekáváme hned zpočátku dne – to bude jasno nebo polojasno, po ránu se mohou ojediněle tvořit mlhy, které budou snižovat dohlednost. Během odpoledních hodin bude docházet k přibývání lokální oblačnosti – až na oblačno a místy se budou tvořit lokální dešťové přeháňky nebo bouřky. 

Nejvyšší odpolední teploty se zastaví nejčastěji mezi 18 až 22 °C. Foukat bude mírný severní až severovýchodní vítr o rychlosti do 18 km/h.

Bude u vás bouřka? Sledujte radar 

Změna charakteru počasí může zatížit starší generace, těhotné ženy nebo chronicky nemocné jedince. Ti mohou hůře spát a cítit se bez energie. Jinak bude sobotní den ideální na výlety, aktivní odpočinek a širokou škálu sportů – od lezení na skály, přes sjíždění řek až po cyklistiku.

Dopoledne posekejte trávník a aplikujte například přípravky proti plísním. Slunečních paprsků využijte na nachytání hnědé barvy – ozonu nad Evropou střední je tentokrát nadprůměrné množství, i tak ale používejte opalovací krémy a sluneční brýle.

Díky srážkám během pracovního týdne jsou dobré podmínky pro růst hub. Pokud vyrazíte do lesa, rozhodně se chraňte před klíšťaty – jejich aktivita je vysoká.
 

Video
Video se připravuje ...

Předpověď na víkend: Bouřky ochladí Česko, teplota spadne až na 4 stupně Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
15 fotografií