Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Františka (†36) zabil blesk: Udělal obrovskou hloupost!

Autor: ljš - 
25. května 2018
17:37

Že není dobré stát v bouřce pod stromem, ví každé malé dítě. Šestatřicetiletý František, kterého ve středu večer zabil ve slovenském Malém Cetíně blesk, na tuto prastarou pravdu ale nedbal. Naopak pravděpodobnost zásahu ještě zvýšil.

Bouřka, která se přes město ve středu večer přehnala, nebyla nijak velká. Mladého muže, který se ji rozhodl přečkat v parčíku u kostela, ale bohužel stála život.

Udělal totiž velkou chybu. "Stál s deštníkem pod stromem a tam ho zasáhl blesk," řekl televizi JOJ svědek. Přestože na místo okamžitě vyrazili záchranáři, nedokázali už Františkovi pomoci.

Že je za smrtí muže zásah bleskem, je přesvědčena i zasahující lékařka. Policie ale případ ještě neuzavřela. "Přijali jsme oznámení pro podezření z trestného činu usmrcení. Víc informací o příčině smrt budeme mít po pitvě," uvedla policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Sousedé jsou z Františkovy smrti nešťastní. "Chodil sem prakticky jen spát, jinak byl pořád někde pryč, ale když tu byl, vždy nám starším byl ochotný pomoci nejen na zahradě se sečením, ale s čímkoli bylo třeba. Byl to velmi milý mladík. To, co se mu stalo, je hrozné," řekla místní stařenka.

Tragédie je o to horší, že měl zemřelý z předchozího vztahu malou dcerku.

Michal85 ( 25. května 2018 20:17 )

Ked už BLESK preberá články zo SK, tak nech to aspoň poriadne kopíruje. Blesk nezabíjal v Malom Cetíne ale v Nitre.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání