Jinak bude zpočátku dne jasno až polojasno, odpoledne bude přibývat kupovitá oblačnost, na východě místy s přeháňkami a bouřkami. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na letní hodnoty – zastaví se na 24 až 28 °C. Teplo bude také v 1000 m na horách, počítat tam musíme s teplotou kolem 20 °C. Během dne bude foukat mírný severní až severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Blíží se k vám bouřka? Sledujte radar

Letní teploty a bouřky budou zatěžovat starší generace, těhotné ženy, kardiaky a astmatiky a psychicky labilní jedince. Snižte fyzickou a psychickou námahu, odpočívejte a zvyšte příjem nealkoholických neslazených tekutin. Pracovní výkonnost bude na středních hodnotách – lépe od ruky nám půjde duševní práce než fyzická. Pracovní koncentrace bude s narůstajícími teplotami klesat.

Naplánujte velké prádlo – schnout bude dobře, jinak nám ale domácí práce od ruky moc nepůjdou. Tam, kde nepršelo, je potřeba zahrádku zalít – raději zalévejte méně často vyššími dávkami po západu Slunce, až bude nižší výpar. V roce 1998 v tomto období teploty stoupaly až k 34 °C.

Fotogalerie
18 fotografií