Zatímco na severozápadě území se budou srážkové úhrny pohybovat do 1 mm, na jihu území spadne během dne až kolem 20 mm srážek. Nejvyšší odpolední teploty se zastaví nejčastěji na 18 až 22 °C, v jižní polovině území bude kolem 16 °C. Ochlazení pocítí také v horských oblastech – tam se bude teplota v 1000 m pohybovat kolem 13 °C. Foukat bude mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Počasí bude konečně snesitelné pro aktivity

Ochlazení přinese úlevu starším generacím i kardiakům. Večerní nárůst tlaku vzduchu pocítí meteosenzitivní skupina obyvatel, jinak ale počasí nebude výrazněji zatěžovat naši pohodu. Takže si naplánujte širokou škálu aktivit – od nákupů, přes dlouhou procházku, návštěvu posilovny, kadeřníka, domácí práce až po dodělání důležitých úkolů. Práce nám půjde dobře od ruky. Díky srážkám budou pyly z ovzduší vymyté, takže se bude dobře dýchat také alergikům.

Ve středu se bude hodit svetr přes ramena, pro děti holínky a nepromokavé dlouhé kalhoty a pláštěnka. Outfit volte jak z přírodních, tak umělých materiálů – index pocení bude pouze nízký. K obědu si dejte vydatnější porci – bohatou na kalorie, dodají vám energii.

Video
Video se připravuje ...

Prudký liják zasáhl Prahu: Na Smíchově voda zatopila silnice Aktu.cz

Fotogalerie
29 fotografií