Pondělní odpoledne bylo pro Barboru v restauraci Český les takové běžné pracovní. Ale jen do čtvrté hodiny odpoledne. Pak se během chvilky udělala tma a rozpoutalo se pravé peklo. Vichřice rvala listy ze stromů, déšť bičoval okna a do toho se z nebe začaly sypat kroupy velké jako golfové míčky.

„Bušily na střechu lokálu a do automobilů, která stála na parkovišti. Hosté, kterým vozy patřily, jen vyděšeně z oken koukali na to, jak jim na karosérii naskakují důlky po zásahu kroupami a tříští se jim přední a zadní skla,“ popsala kroupovou smršť Karbanová.

To ale nebylo ještě všechno.  Z čista jasna vletěla dveřmi do restaurace voda. „Zrovna jsem nesla hostům jídlo z kuchyně. Než jsem stačila dojít k pět metrů vzdálenému stolu, hosté už měli nohy po kotníky ve vodě.  Během chvilky bylo v lokále asi 20 cm. Lidé tak dojídali svůj řízek v ledové vodě,“ popsala Karbanová.

Zaměstnanci restaurace celé úterní dopoledne uklízeli spoušť, kterou v lokále a jejím okolí živly napáchaly. Kromě rozbitých oken u čtyř zaparkovaných vozů a vody v lokále kroupy rozbily venkovní světla na zdech restaurace. Také poničily střechu, rozbily okno u kuchyně, potrhaly slunečníky na terase a zničily všechny zasazené květiny v okolí. „Byl to nepříjemný pocit. Věděla jsem, že uvnitř se mi nic stát nemůže, ale i přesto jsem se bála,“ dodala Karbanová.

Fotogalerie
18 fotografií