Deštníky a pláštěnky všude s sebou. Očekáváme, že počasí u nás bude i nadále pod vlivem tlakové níže se středem nad Pobaltím, až večer přinese ubývání oblačnosti a ustávání srážek tlaková výše, která se probojuje do střední Evropy a přinese k nám ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Během dne bude foukat mírný severozápadní vítr o rychlosti kolem 20 km/h.

Pondělní počasí nebude, při teplejším oblečení, výrazněji zatěžovat naši fyzickou pohodu. Pokud se málo obléknete, hrozí nachlazení nebo angína. Velká oblačnost a podprůměrné teploty budou zvyšovat naši únavu, snižovat chuť do práce, a to jak fyzické, tak duševní a snižovat energii. Index pití kávy dosáhne nejvyšší možné hodnoty. Počasí bude ideální na nákupy nebo na zlepšení kondičky. Odpoledne, až ubude oblačnosti a srážek, se vydejte na kolo nebo si zaběhat.

Chladný charakter počasí panuje v celé střední a západní Evropě. Naopak nad Velkou Británií dnes očekávají odpolední teploty až na 30 °C, také v norském Oslo dnes teplota bude kulminovat až na 29 °C. Vůbec nejvyšší teploty z celého starého kontinentu hlásí Španělsko, například v Madridu se odpolední teploty zastavují až na 37 °C.

Fotogalerie
8 fotografií