Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapce v Třinci zasáhl blesk: Bliklo a pak jsem odletěl, popsal Jarda (14)

Jarda (14) ukázal, jaká zranění mu blesk způsobil.
Jarda (14) ukázal, jaká zranění mu blesk způsobil.  (Autor: Události ČT)
Autor: lm - 
25. června 2018
06:00

Obrovské štěstí měli tři chlapci v Třinci, které před třemi týdny zasáhl při bouřce blesk. Jeden z nich musel být v bezvědomí letecky přepraven do ostravské nemocnice. Čtrnáctiletý Jaroslav, který rovněž skončil v nemocnici, popsal, jak k celé události došlo.

Tři kamarádi si v pátek 8. června povídali venku v třinecké místní části Kanada a nevšimli si, že se blíží bouřka. "Chvilku jsme si povídali a pak jsme si říkali, že už půjdeme domů. No a já už jsem nakračoval, že půjdu pryč a v tu chvíli udeřilo," popsal Jarda reportérům Událostí ČT.

Blesk se svezl po stromě u cesty a chlapce zasáhl. "Já jsem viděl jen takové žluté a bílé, bliklo a potom jsem odletěl," pokračoval školák. Nevážněji výboj zranil jeho třináctiletého kamaráda, který skončil v bezvědomí a vrtulník ho přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava, kde strávil týden.

Jaroslav po zásahu blesk skoro dva dny neslyšel a necítil ruce a nohy. "Popálil mi nohy a prst," ukázal chlapec zranění, která si z osudného dne odnesl. Může být ale rád, že je spolu s kamarády v pořádku.

Video: Jak přežít bouřku? Zasedněte „na bobek“ a na nohy gumové podrážky

Video  Jak přežít bouřku? Zasedněte „na bobek“ a na nohy gumové podrážky  - Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

Zobrazit celou diskusi