Kdo se rozhodne jet přes Mušov, může si navrch zavazadel zabalit ručník a detektivku. Zpotí se a bude míst dost času – provoz tam totiž kyvadlově řídí semafor a už teď je tu pravidlem hodinové postávání v kolonách. Provoz v úzkém hrdle počátkem prázdnin ještě zhoustne. Kromě masy tuzemců se za Brnem přidají proudy aut s rekreanty z Polska.

„Mušov před Mikulovem je na trase k jihu kritickým místem s dlouhým zdržením. Doporučujeme cestu pečlivě naplánovat a zvážit alternativní trasu přes Slovensko a Maďarsko,“ varuje motoristy policista Pavel Šváb.

Jen ne Brno!

Policisté také důrazně doporučují dovolenkářům překročit hranice v Hatích, Hevlíně nebo Poštorné. Varují před Brnem. Město je rozkopané a neprůjezdné. „Je nutné, aby řidiči jeli podle dopravních zpráv a řídili se navigacemi,“ zdůraznil Šváb. S předstihem totiž nelze odhadnout čas, kdy se auta ze všech směrů k úzkým hrdlům u hranic sjedou. Opravy mostu u Mušova jsou naplánované na rok.

Kudy objet Mušov

Od Prahy: Na dálnici D1 využít exit 112 Jihlava a dále pokračovat po silnici I/38 směrem na Znojmo a na hraniční přechod Hatě a dále směr Vídeň.

Od Ostravy: Využít na dálnici D1 exit 196 Brno-jih (křížení D1 s D2) a dále pokračovat po D2 směrem na Břeclav a dále na Lanžhot

Od Brna: Lze dbočit na I/53 a pokračovat na Znojmo a hraniční přechod Hatě, případně se vydat směrem na Hevlín.

Využít lze dálnici D2, sjet na exitu 48 Břeclav a pokračovat po silnici I/55 na Břeclav a dále po silnici I/40 na Valtice – Mikulov a směr Vídeň. Lze využít na dálnici D1 i exit 196 Brno-jih (křížení D1 s D2) a dále pokračovat po D2 směrem na Břeclav, na exitu 48 Břeclav sjet, pokračovat po silnici I/55 na Břeclav a dále po silnici I/55 na přechod Poštorná směr Reintal a dále na Vídeň.

VIDEO: Jakmile se dostanete do kolony aut, není z ní úniku...

Video
Video se připravuje ...

Po 9.hodině se podařio na D1 u Slatiny zprovoznit jeden jízdní pruh. I tak se dlouhá kolona vozidel rozjížděla jen zvolna Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
7 fotografií