Poslední červnový den bude ve znamení chladnějšího severního proudění, který přinese podprůměrné teploty v porovnání s dlouhodobým normálem, který je 18 °C. Očekáváme, že se po ránu budou ojediněle vyskytovat mlhy, které sníží dohlednost pod 1000 metrů.

Sobotní vzestup tlaku vzduchu pocítí meteosenzitivní skupina lidí. Ti se budou cítit lépe, budou plni energie. Převážně slunečná obloha a relativně příjemné teploty ale budou „nabíjet“ energií většinu z nás. Index pohody bude vysoký, naopak index zdravotních obtíží pouze nízký.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Honsová radí, kde je ideální počasí na dovolenou Blesk TV

Počasí nabídne ideální podmínky pro práci na zahradě – pokud se ale zapotíte a poté foukne čerstvý vítr, můžete to odnést bolestí zad. Podmínky budou ideální na venkovní sporty – od kolečkových bruslí, po cyklistiku, běhání nebo dlouhé procházky. Zvyšte svoji fyzickou zátěž.

Jakkoli teploty zůstanou pod letní hranicí, sluneční paprsky budou mít svoji sílu a je na místě se namazat opalovacím krémem, pokrývka hlavy a sluneční brýle. Zejména u dětských očí hrozí zánět spojivek. Bez ochranných prostředků pozor na spálení kůže už po 25 minutách na přímém slunečním záření přes poledne.

Fotogalerie
10 fotografií