Výstraha před silnými bouřkami platí v pátek od 12 do 21 hodin pro jižní polovinu Jihočeského kraje, východní část Vysočiny a Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Přívalový déšť může místy zatopit níže položená místa a sklepy.

Máme před sebou teplé a převážně slunečné dny, uváděla ve své předpovědi Dagmar Honsová. Pouze v odpoledních hodinách se budou místy tvořit lokální přeháňky nebo bouřky, a to v teplém a labilním vzduchu. Nejintenzivnější bouřky očekáváme hned ve čtvrtek, ty mohou být doprovázené srážkovými úhrny až kolem 25 mm, avizovala meteoroložka.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Odpolední teploty budou nejvyšší z celého týdne – v maximech naměříme 27 až 31 °C.

Podobný scénář bude psát i pátek - očekáváme polojasno až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Noční teploty budou vysoko – mezi 17 až 13 °C. Denní teploty vystoupí na 24 až 28 °C.

V sobotu by mělo být nejméně oblačnosti i srážek – bude jasno nebo polojasno, pouze ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky a bouřky. Noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, odpolední teploty vystoupí na letní hodnoty 23 až 27 °C.

SLEDUJTE POSTUP BOUŘEK NA RADARU

V neděli bude polojasno, odpoledne se mohou, zejména v horských oblastech, ojediněle vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Noční teploty se zastaví na 16 až 12 °C, odpolední maxima vystoupí na 24 až 28 °C. A podobný charakter počasí budeme skloňovat také v příštím týdnu.

Pokud plánujete volné dny strávit v přírodě, hodit se vám bude repelent proti hmyzu a klíšťatům – jejich aktivita bude vysoká. Před přímými slunečními paprsky se chraňte zejména přes poledne.

Fotogalerie
31 fotografií