Bouřka ze soboty na neděli, která se přehnala Prahou, byla mnohými jejími obyvateli kýženě očekávaná. Vedra posledních dnů totiž atmosféru v metropoli činila čím dál méně snesitelnou. Když však tolik žádoucí déšť přišel, nadělal plno starostí pražským hasičům

Kvůli bouřce a dešťům ze soboty na neděli vyjížděli pražští hasiči celkem k 11 případům. Často se jednalo o pokácené stromy.
Autor: HZS Praha

„Pražští hasiči vyjížděli během sobotní bouřky k celkem devíti případům,“ uvedl už ve 21:30 na Twitteru mluvčí HZS Praha Martin Kavka. Celkem podle ČTK nakonec vyjížděli k 11 případům. „V pěti případech se jednalo o čerpání vody ze zatopených sklepů nebo z lagun na komunikaci. Ve čtyřech případech souvisel výjezd se silnějším větrem.“ Větve popadaly například v Havlíčkových sadech nebo v karlínské ulici Pernerova.

Boj s dvojím živlem

Přetrvávající déšť pokračoval až do nedělního rána, kdy museli hasiči vyjíždět nanovo. Tentokrát ovšem na vině nebyl déšť, ale požár vozidla. Na Pražském okruhu u obce Ořech totiž vzplálo osobní vozidlo s karavanem. Komunikace byla po dobu hašení v daném místě uzavřena. Nyní by podle informací Policie ČR měl být provoz již zcela obnoven.

Hasiči plameny rychle uhasili pomocí vysokotlaké vody,“ uvedl Kavka. „Během odtahu vozidla došlo k úniku nafty, kterou jednotka zasypala sorbentem. Případ byl předán Policii ČR.“ Podle prvotních odhadů činí škoda na vozidle zhruba 50 tisíc korun.
Fotogalerie
11 fotografií