Během pondělí bude přes naše území postupovat tlaková výše, dále do Evropy východní, ve které se bude veškerá oblačnost rozpouštět. Proto nás čeká jasno nebo polojasno, pouze po ránu se mohou ojediněle vyskytovat mlhy. Užijte si klid před bouří. Od úterý totiž bude počasí opět bohaté na bouřky a teplota půjde citelně nahoru.

Tropické teploty budou zatěžovat starší generace, astmatiky a kardiaky. Ozónu je nad střední Evropou i nadále výrazně podprůměrné množství. Bez ochranných prostředků se můžete spálit už po 20 minutách na přímém slunci. Používejte opalovací krémy s vysokým faktorem. Bez pokrývky na hlavu pozor na úpal, u dětí i na úžeh. A samozřejmostí by měly být sluneční brýle, jinak hrozí zánět spojivek. Dodržujte pravidelný pitný režim, je vhodné vypít kolem 2,5 litrů vody.

Index pracovní výkonnosti bude na středních hodnotách. Pokud potřebujete tento týden něco důležitého dokončit, hned se do toho pusťte, protože v pondělí nám ještě půjde práce od ruky nejlépe z celého týdne. Sportovní aktivity si naplánujte hned na ráno nebo dopoledne. Počasí bude vhodné na rychlou chůzi, jízdu na kole nebo kolečkových bruslích i na tenis.

Na sebe letní, světlé outfity z přírodních materiálů, na nohy sandále, na hlavu klobouk nebo kšiltovku. Index pocení bude na vysokých hodnotách. Počítat musíme i nadále se zvýšenými koncentracemi přízemního ozónu. Na to myslete ve městech i při venčení psů. Nejvyšší koncentrace nežádoucího přízemního ozonu jsou odpoledne a večer, nejnižší hned po ránu.

Fotogalerie
31 fotografií