Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Silná bouřka už zastavila provoz na letišti ve Frankfurtu. Sledujte radar

Autor: ČTK, Mii - 
9. srpna 2018
16:30

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem ve čtvrtek odpoledne zhruba na půl hodiny pozastavilo činnost. Udělalo tak kvůli silné bouři, která se oblastí prohnala. Bouřky se dále ženou do Česka, ojediněle mohu být silné, tj. doprovázené krupobitím a přívalovým deštěm. Nad naším územím mají projít večer.

Podle mluvčího letiště byly odpoledne pozastaveny starty i přistání a některé linky byly přesměrovány na jiné letiště. Důvodem byla předpověď meteorologů, kteří varovali před silným deštěm, větrem a krupobitím.

Největší německé letiště, které je čtvrtým nejrušnějším v Evropě, mělo problémy i v úterý, kdy byla uzavřena část jednoho z terminálům z bezpečnostních důvodů zhruba na tři hodiny. Důvodem byla chyba úřednice, která pustila do bezpečnostní zóny francouzskou rodinu i přes pozitivní test na stopy výbušnin. Rodinu policisté vyhledali, znovu prověřili a poté nechali pokračovat v cestě. Přijatá bezpečnostní opatření se dotkla zhruba 60 letů a postihla celkem 13 000 lidí.

Bouřky postihnou jihozápad Čech

Bouřky se z Německa ženou na jihozápad Čech a ojediněle mohou být doprovázeny větrem, který v nárazech může dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Přívalový déšť a kroupy budou podle meteorologů méně pravděpodobné. V pátek budou silné bouřky na východě území.

Kdy přijde bouřka k vám? Sledujte ji na radaru

Video  Jak přežít bouřku? Zasedněte „na bobek“ a na nohy gumové podrážky.  - Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

vagin-analev ( 9. srpna 2018 18:18 )

To Travel Servis to je jiná třída ty mají zpoždění normálně. K tomu arogantní personál.

Zobrazit celou diskusi