Ráno ale bude připomínat podzim – místy očekáváme mlhy a nejnižší ranní teploty budou klesat jen ke 12 až 8 °C, ve vyšších polohách to budou teploty jen na 6 °C a v horských oblastech není vyloučený mráz. Pozor tak na velké minimální a maximální teplotní rozdíly, které budou místy až 25 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

 

Tropické teploty opět budou zatěžovat zejména starší generace, astmatiky a kardiaky. Slabý pokles tlaku vzduchu, který očekáváme během dne, pocítí lidé s nízkým krevním tlakem, kteří mohou být více unavení nebo je může bolet hlava, v horším případě se může objevit i migréna. Na přímé sluneční záření se rozhodně nevydávejte bez ochranných prostředků tj. pokrývky hlavy, opalovacího krému a slunečních brýlí. Hrozí úpal, spálení pokožky už po 25 minutách a u citlivějších jedinců i zánět spojivek.  

Sportovní aktivity si naplánujte hned na ráno nebo dopoledne – to budou teploty umožňovat širokou škálu aktivit – od tenisu, přes cyklistiku, procházku, běh až po in-line bruslení. Naše fyzická kondice bude dobrá. Dbejte jen na správný outfit – kvůli studenému ránu se bude hodit outfit více vrstvit – po ránu a dopoledne volte dlouhé nohavice i rukávy, odpoledne světlé prodyšné letní oblečení z přírodního materiálu.

Díky malé oblačnosti bude nedělní večer ideální na pozorování Perseid. S autem zajeďte do myčky – index mytí auta bude na vysokých hodnotách, stejně tak index mytí oken.

Fotogalerie
22 fotografií