V ranních a dopoledních hodinách se budou ojediněle tvořit mlhy. Jinak bude jasno nebo polojasno, až během odpoledne bude v Čechách přechodně až oblačno a na Karlovarsku a Plzeňsku se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky. Na západě území se bude rozpadat slábnoucí okluzní fronta.

Pondělní den bude relativně pohodový – pozor jen na chladné ráno, které může přinést zvýšenou zátěž lidem s horší termoregulací, kteří při nevhodném oblečení mohou nastydnout. Pokles tlaku vzduchu během dne pocítí lidé s nízkým krevním tlakem, bolestí hlavy nebo malátností. I přes to, že teploty nebudou nikterak extrémní, pokud se budete zdržovat na přímém slunečním záření, potom použijte opalovací krémy a pokrývku hlavy, ať si nespálíte pokožku a nedostanete úpal.  

Díky počasí budeme ve skvělé kondici

Index pracovní výkonnosti bude během pondělí vysoký – duševní i fyzická práce nám půjde dobře od ruky, budeme mít plno nápadů a výbornou soustředěnost. Naplánujte důležité schůzky, závěrečné práce, služební cesty. Výborné bude počasí i pro fyzickou práci. Pondělí bude ideální pro sport – zvyšte svoji fyzickou zátěž – zajděte na box, in-line brusle, naplánujte běhání. Koupání bude jen pro otužilce.

Během pondělí doplňte vitamíny před začátkem podzimu – zvyšte přísun vitamínu B, C, D, v jídelníčku zvyšte i příjem vlákniny. Nebo zkuste třeba jen den na ovoci a zelenině – vašemu tělu to prospěje a díky pohodovému počasí to půjde lépe.  

Fotogalerie
18 fotografií