V pátek bude v Čechách oblačno až polojasno, během odpoledních hodin přibývání oblačnosti a místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne oblačno až zataženo s deštěm, postupně ubývání oblačnosti. Noční teploty budou klesat na 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C, na východě území bude až 26 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Z víkendových dnů bude více oblačnosti i srážek hned v sobotu – to očekáváme oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Noční teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C. Foukat bude mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude polojasno, na východě území až oblačno a místy přeháňky. Noční teploty se zastaví mezi 15 až 11 °C, odpolední maxima vystoupí na 20 až 24 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Nejteplejší začátek září přinesly v posledních letech roky 2009 a 2016, naopak vloni se hned počátkem září výrazně ochladilo a nejvyšší odpolední teploty se zpravidla pohybovaly jen okolo 15 °C. Na první školní dny se k nám ale ještě letní teploty vrátí – v maximech totiž naměříme až 27 °C.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
12 fotografií