Zpočátku dne musíme počítat se sníženou dohledností, které způsobí místy mlhy nebo nízká oblačnost, jinak bude jasno nebo polojasno. Večer bude na Karlovarsku a Ústecku oblačnosti přibývat až na zataženo. Ale den se obejde beze srážek. Zpočátku dne bude vát slabý proměnlivý vítr, odpoledne bude zesilovat na mírný západní o rychlosti do 20 km/h.

Pohodový den s vyššími teplotami

Máme před sebou další pohodový den s vysokým indexem pohody. Pozor jen na relativně velký teplotní rozdíl mezi ranními nejnižšími a odpoledními nejvyššími teplotami – správně se oblékněte, ať studené ráno neodnesete nachlazením. Během odpoledne očekáváme slabý pokles tlaku vzduchu, který pocítí meteosenzitivní jedinci bolestí hlavy.

Pokud se budete zdržovat na přímém slunečním záření přes poledne – rozhodně se bude hodit opalovací krém, protože ozonu je nad střední Evropou málo. Spálení pokožky hrozí už po 25 minutách. Zejména děti by měly mít pokrývku hlavy proti úpalu a sluneční brýle proti zánětu spojivek.

Index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – budeme plni energie, dobré nálady a naše koncentrace bude velmi dobrá. Naplánujte důležité úkoly i schůzky, prezentace i služební cesty. Dobré budou podmínky i pro fyzickou práci, například na zahradě. Slunečné počasí nás bude lákat do přírody – do lesa, na hřiště nebo do parku. Aktivita klíšťat i nadále zůstává nízká, ale vysokou aktivitu hlásí ostatní hmyz – zejména vosy a komáři, takže repelent se bude hodit.

Outfit se bude hodit vrstvit – po ránu je to na ponožky, svetr, lehčí bundu a šátek, odpoledne jednotlivé vrstvy odkládejte. Dobře nám bude v letním světlém bavlněném outfitu. Plavky rozhodně v tomto týdnu nechte v pohotovosti – budou se hodit zejména ve středu – to se odpolední teploty zastaví až na 30 °C. A v Česku tak budou teploty shodné s teplotami ve Středomoří.