Zpočátku dne bude na většině území ještě polojasno až oblačno, jen na severozápadě už bude až zataženo, místy s přeháňkami nebo deštěm a ojediněle s bouřkami. Postupně bude docházet k přibývání oblačnosti a srážek v Čechách, na Moravu a do Slezska se fronta dostane až v podvečer. Během dne bude foukat mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h, přechodně bude zesilovat v bouřkách.

Přechod studené fronty a s ní spojená změna tlaku vzduchu bude zatěžovat meteosenzitivní jedince, starší generace a chronicky nemocné. Pozor na motolice, horší koncentraci, bolest hlavy a horší usínání. Podrážděné mohou být také malé děti.

Kde právě prší a kudy se žene bouřka? Sledujte radar

Index pracovní výkonnosti bude v Čechách na středních hodnotách. Velká oblačnost v nás bude vzbuzovat únavu a lenost, na Moravě a ve Slezsku bude vysoká, tam nám půjde práce od ruky dobře. Zejména na západě území si dopřejte více šálků kávy. Venkovní sportovní aktivity naplánujte hned na ráno, to bude oblačnosti a srážek nejméně. Ideální počasí bude na procházku, běh, inline brusle nebo třeba na rybaření.

Na sebe outfit z přírodního materiálu, tedy lnu nebo bavlny. Index pocení bude vysoký a zejména v Čechách si nezapomeňte vzít deštník nebo pláštěnku. Do jídelníčku zařaďte více vitaminu B a C, ať se vám před podzimními plískanicemi zvýší imunita.

Fotogalerie
12 fotografií