O víkendu se povedlo policii najít zloděje, kterému se povedlo loupit hned několikrát za sebou. V sobotu ho však na ulici poznal kolemjdoucí. „Po poledni se nám na linku 158 ozval oznamovatel, který uvedl, že v médiích viděl video muže, který je podezřelý z několika krádeží v Karlíně. Tohoto muže poznal a řekl, že ho právě potkal na ulici U Libeňského pivovaru v Praze 8,“ popisoval mluvčí policie Jan Daněk, jak se povedlo chytit zloděje.

Policie na stanici zahájila trestní stíhání pro trestné činy krádež a poškození cizí věci v souvislosti se zmiňovanými šesti případy. V případě odsouzení hrozí muži až pětiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby.

Kradl převážně kola

„Policisté prošetřují šest případů krádeží, ze kterých je podezřelý jeden a ten samý muž. V několika případech ho zachytily kamery při krádežích jízdních kol, vloupání do střešního nosiče nebo jeho krádeži,“ uvedl k případu policejní mluvčí.

Při krádeži jízdních kol si zloděj počínal pokaždé stejně. Vnikal do podzemních garáží, kde bicykly sebral ze stojanů. „V jednom z případů ho majitel kola nachytal přímo při činu, dostihl ho a podařilo se mu kolo získat zpátky. Nicméně pak podezřelý z místa utekl a ztratil se v ulicích Karlína,“ dodal Daněk. Také tento konflikt bezpečnostní kamery zachytily.

Krádeže se podle vyšetřovatelů odehrály od konce července do konce srpna. Muž ukradl věci za více než 300 tisíc korun

Fotogalerie
14 fotografií