Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hurikán přinesl do ulic jedovaté hady. Americká města zaplavují i fekálie

Autor: nkov - 
19. září 2018
14:50

Velká voda není bohužel to jediné, co zaplavilo po úderu ničivé bouře Florence v USA ulice. Muži ze Severní Karolíny se v záplavové vodě podařilo natočit i dvojici jedovatých hadů. Ve videu varuje ostatní obyvatele, aby si na plazy dávali pozor. 

Ploskolebec vodní, jak se druh hada nazývá, je jedním z šesti jedovatých druhů hada žijících na území Severní Karolíny. „Jeden má přes metr, druhý je o něco menší. Pokud jste v zaplavené oblasti, dávejte si na ně pozor,“ říká ve videu Bradley Dixon, který pomáhal evakuovat nedalekou farmu.

Hadi nejsou však to jediné, co plave ulicemi zaplavených měst. Severní Karolína je největší producent vepřového v USA a hurikán Florence vyplavil prasečí exkrementy z jímek. Některé ulice jsou tak plné fekálií. „Prasečí, slepičí a lidské exkrementy obsahují jiné bakterie. Tou smrtelnou (bakterií) je přitom E. coli, ale při pití kontaminované vody mohou i jiné způsobit potíže,“ popisuje pro Daily Mail Dr. Neill Grigg, profesor civilního a environmentálního inženýrství na státní univerzitě v Coloradu.

zlymikes ( 19. září 2018 18:04 )

při jejich způsobu bydlení jsou na h... zvyklí - karavany,chatrče,pojízdné domy a pod vše bez kanalizace

Zobrazit celou diskusi