„Krátce po druhé hodině ranní zaujal hlídku Městské policie svou jízdou vůz Škoda Superb poblíž křižovatky u Bulhara,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Městské policie Jiřina Ernestová a pokračovala: „Řidič vozu následně na výzvu k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Strážníci jej proto pronásledovali až na Bubenské nábřeží, kde se zezadu naboural jiné vozidlo, následně potom narazil do sloupu trakčního vedení.“ Při nárazu navíc přetrhl trakční drát.

„Řidič se spolujezdcem se z místa činu pokusili utéct, ale strážníci oba prchající zajistili. Řidič měl po nehodě krvácivé zranění na hlavě, které mu prvotně ošetřili strážníci, posléze skončil v péči přivolané Zdravotnické záchranné služby. Případ byl předán Policii ČR,“ uvedla dále Ernestová.

„Na místo nehody jsme na žádost Policie České republiky vyjížděli ve 2:15 z důvodu dopravní nehody,” uvedla pro Blesk.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jana Poštová. Ke zraněným přitom vyjeli i specialisté na urgentní medicínu.

Řidič trumbera

Podle policejního mluvčího Jana Daňka se však třiadvacetiletý řidič stihl na hlavě zranit nikoliv následkem bouračky, ale při neobratném opuštění auta ještě za jízdy, když se z místa snažil utéct. „Svým počínáním mimo jiné způsobil škody sahající k 700 tisícům korun,” uvedl Daněk.

Ošetřili jsme tři muže, kteří vzápětí byli pro svá zranění převezeni do nemocnic,” sdělila dále Poštová. Muž ve věku 23 let byl po prvotním ošetření převezen s úrazem hlavy do Ústřední vojenské nemocnice, další dva účastníci nehody (34 a 49) byli s poraněními končetin a břicha převezeni na ortopedické oddělení Nemocnice na Bulovce.

A důvod útěku? „Dechová zkouška na alkohol i na omamné látky byla negativní,” sdělil policejní mluvčí. Problém byl tedy někde jinde. Pražští strážníci totiž při kontrole zjistili, že řidič nejenže nebyl držitelem platného řidičského oprávnění, ale zároveň seděl za volantem odcizeného vozidla. A jako by to bylo málo – podle informací zpravodajského serveru Aktu.cz bylo ve vozidle nalezeno náčiní pro přípravu a aplikaci drog.

Video
Video se připravuje ...

Řidič zběsile uháněl pražskými ulicemi, neměl řidičák a seděl v kradeném autě. Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií