Pro mnohé záchrana, pro jiné nepříjemnost - Česko konečně zasáhne zimní počasí. V uplynulých dnech totiž z počasí bláznila i příroda - teploty se pohybovaly spíše v mezích plného jara. V pondělí bylo na mnoha místech dokonce i 15°C! Jenže tomu je konec.

V pátek bude v noci oblačno, přechodně až zataženo, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, na horách na severu i trvalejší sněžení. Ráno si dejte tedy pozor na silnicích! Přes den očekávejte většinou oblačno, místy sněhové přeháňky. Teploty od -1 až do 3 °C.

V sobotu bude většinou polojasno, ojediněle slabé sněžení. Během dne v jihozápadní polovině území oblačno až zataženo, většinou se sněžením. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem -11 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C.

V neděli se nám opět zatáhne - v jižní polovině území zpočátku se sněžením, jinak sněžení jen ojediněle. Odpoledne a večer od severu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, na severu při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C.