K dramatické nehodě došlo v noci v Kolbenově ulici v pražském Hloubětíně. Řidič kamionu nezvládl na ledovce řízení, vůz převrátil a skončil s ním v reklamním poutači. Naštěstí nebyl zraněn.

Maximální pozornost jízdě by měli řidiči podle doporučení správy a údržby silnic věnovat na Šumavě, tedy Prachaticku a Českokrumlovsku.  Tvoří se tam sněhové jazyky, na hlavních tazích leží po chemickém ošetření břečka, jinde je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. S nárazovým větrem se mohou setkat také na Českobudějovicku a s návějemi na silnicích musí počítat i na Jindřichohradecku.

Na hlavních tazích Semilska a Jablonecka leží rozbředlý sníh. To platí i pro krajský Liberec. Na silnicích I. tříd Liberecka jsou zbytky rozbředlého sněhu a na Českolipsku jsou hlavní tahy mokré po chemickém ošetření. Vozovky nižších tříd pokrývá sníh v celém kraji. Na Českolipsku je na silnicích II. a III. tříd vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem, na Liberecku je rozbředlý sníh a na Jablonecku a Semilsku ujetá vrstva sněhu.

Ledovka hrozí na silnici II/263 u České Kamenice na Děčínsku, tvoří se i na místní komunikaci mezi obcemi Velemín a Chotiměř na Litoměřicku. Dálnice D8 je mokrá po chemickém ošetření a sjízdná. Na silnicích prvních tříd leží v horských okresech místy zbytky rozbředlého sněhu, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. V Jankoncově ulici v Teplicích se srazila dvě osobní auta. Odklízení následků nehody a vyšetřování policie odhaduje do 8:20.

Na sněhové jazyky by si měli dávat pozor řidiči v Plzeňském kraji. Vítr zafoukává hlavně silnice v oblasti Bezvěrovska na severním Plzeňsku a také ve vyšších polohách na Klatovsku, v případě dálnice D5 pak úseky na Tachovsku. "Většina silnic v kraji je po chemickém ošetření mokrá, sjízdná se zvýšenou opatrností, teploty se pohybují kolem nuly," řekl za krajské silničáře Martin Kunzendorfer.

 V noci na dnešek napadlo několik centimetrů sněhu i na Vysočině. "Nárazový vítr vytvářel sněhové jazyky, kvůli kterým se v noci na nějakou dobu zastavil provoz na silnici I/23 poblíž Kralic nad Oslavou," řekl dispečer Krajské správy a údržby silnic. Silničáři pracují na sjízdnosti vozovek v terénu s veškerou technikou. Ledovka je hlášená například u obce Kámen na Pelhřimovsku a v okolí Třebíče a Náměště nad Oslavou, sněhové jazyky se tvoří u Radostína nad Oslavou či u Bystřice nad Pernštejnem na Žďársku.

Na jižní Moravě jsou silnice druhých a třetích tříd sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Většinu z nich totiž pokrývá po chemickém posypu rozbředlý sníh. Ve vyšších polohách se na Blanensku a Vyškovsku tvoří od nedělního večera vlivem větru na komunikacích sněhové jazyky.

Ztížená doprava je na celém území Pardubického kraje. Na náledí se musejí řidiči připravit na Chrudimsku a Skutečsku. Sněhové jazyky vznikají v okolí Hlinska, Ústí nad Orlicí, Svitav, Vysokého Mýta a v Železných horách.

Sníh komplikuje dopravu i na silnicích v některých částech Olomouckého kraje, zejména na Prostějovsku a Šumpersku, kde se kvůli silnému větru místy tvoří sněhové jazyky. Všechny silnice jsou v Olomouckém kraji ráno se zvýšenou opatrností sjízdné.