Po nepříliš povedené zimě dorazilo do Česka jaro. Nebo tak to aspoň vypadalo o víkendu – každý, kdo mohl, ho strávil v přírodě. Svahy sjezdovek zaplnily během uplynulého víkendu tisíce lyžařů. Přilákalo je především slunečné jarní počasí.

Zimní výbavě ale už může konkurovat i ta z letní sezony – mnoho lidí vyrazilo na kola nebo kolečkové brusle. Jenže počasí se začne pomalu ale jistě kazit už v půlce týdne a o slovo se přihlásí opět zima.

V pondělí a úterý se teploty budou pohybovat mezi 10–14 ° C. Bude jasno až polojasno, po ránu se připravte na mlhy. Ve středu se počasí začne obracet – čekejte oblačno a teploty kolem 5–9 ° C.

Ve čtvrtek bude s jarem už definitivně konec. Počasí bude chmurné a teploty pouhých 3–8 ° C. Navíc v polohách nad 400 m nad mořem můžeme očekávat i sněhové přeháňky. Podobně to bude vypadat i v pátek, v nížinách bude po oba dva dny pršet.

V sobotu se to příliš nezlepší, zato v neděli se počasí umoudří. Přeháňky se objeví už jen místy a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 8–12 ° C. A podobně to bude i v dalším nadcházejícím období. Ačkoliv má být březen teplotně průměrný, v týdnu od 16. 3. bude o něco tepleji. Týden na to se pro změnu prudce ochladí – bude to prostě jako na houpačce.