Jako rozloučení s nadprůměrně teplým létem bude působit první školní den. Školáky doprovodí slunečná obloha a teploty nad třicet stupňů. Přesně se můžou těšit na teploty mezi 31 až 35 °C. Během odpoledne se v Čechách od západu očekává přibývání oblačnosti, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle intenzivní. Večer dorazí i na Moravu a do Slezska. Nejnižší noční teploty se očekávají 19 až 15 °C.

Se školou přijde podzim

Ve středu už bude zataženo až oblačno a na většině území čekáme déšť. Zpočátku dne ojediněle bouřky. Během odpoledne by ale od severozápadu měly slábnout. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 21 °C, na jihovýchodě až 24 °C. V noci pak meteorologové předpokládají teploty mezi 18 až 14 °C. Na západě mohou klesnout až na 12 °C.

Situace se nezlepší ani ve čtvrtek. Bude opět oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť, a to zejména na jihu území. Nejvyšší denní teploty až 22 °C. Noční se budou pohybovat od 14 °C do 10 °C.

Teploty do 22 °C budou i v posledním pracovním dnu. V pátek bude opět oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Postupně slábnutí srážek a místy přechodně až polojasno. Nejvyšší denní teploty mezi 18 až 22 °C. Noční klesnou na 14 až 10 °C.  Vát k tomu bude mírný západní vítr o rychlosti 2 až 5 m/s.

Pršet bude i o víkendu

Pro školáky není moc přívětivá předpověď ani pro jejich první víkend bez školních lavic. V sobotu bude většinou oblačno, ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s. Od neděle do úterý pak meteorologové předpokládají  oblačno, déšť nebo přeháňky. Teploty přes den se už nepřehoupnou přes 20 °C.