První říjnový den začal poněkud mrazivě. Na mnoha místech už okusili chuť ranních mrazíků a škrábání omrzlých okýnek aut. Například na Jizerce v Jizerských horách padla rtuť téměř k -10°C. Podle předpovědí meteorologů by zbytek týdne měl být už teplejší. O víkendu čekají teploty nad 20 °C.

Nicméně v noci na pátek můžou teploty spadnout až na nulu. Meteorologové předpokládají četné přízemní mrazíky. Přes den už ale bude jasno nebo skoro jasno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 15 až 19 °C. V 1000 m na horách kolem 12 °C. Vát bude slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Na Českomoravské vrchovině čerstvý o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Přízemní mrazíky budou hrozit v neděli

V noci na sobotu teploty klesnou ke 5°C - na západě klesnou ke 3°C a mohly by se tam objevit přízemní mrazíky. Přes den pak bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy nízká oblačnost nebo mlhy. Odpoledne a večer od jihozápadu částečné přibývání oblačnosti. Teploty přes den se vyšplhají až na 21 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině území slabý proměnlivý do 4 m/s.

Nejnižší teploty v noci na neděli budou mezi 11 až 7 °C. Přes den ale bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na západě a jihozápadě by se mohly ojediněle objevit přeháňky. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na západě Čech 15 až 18 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě zpočátku mírný jižní až jihovýchodní 2 až 6 m/s.

Začátek pracovního týdne bude sychravý

Začátek druhého říjnového týdne bude obdobný. V pondělí bude oblačno až zataženo, během dne místy přechodně polojasno. Na západě místy, jinde ojediněle přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Oblačno až zataženo bude i v úterý, místy přechodně polojasno. Přijdou i přeháňky a vytrvalejší deště. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.