Na některých místech na Karlovarsku museli hasiči odstraňovat stromy a větve, které nevydržely nápor těžkého sněhu a popadaly na vozovku. Problémy mají hlavně kamiony, velmi opatrní musejí být i řidiči, kteří jezdí na letních pneumatikách.

Video
Video se připravuje ...

Zaskočení (nejen) silničářů: Napadlo 10 cm sněhu a vypadával proud Blesk.cz

„Od 5:00 vyjížděli hasiči ke třem desítkám událostí v souvislosti se sněžením. Odstraňovali popadané stromy ze silnic, naposledy například strom u Oloví, který blokuje průjezd sanitky s pacientem,“ sdělil mluvčí hasičů v Karlovarském kraji Martin Kasal. Zatím ale hasiči nemuseli zasahovat u žádné dopravní nehody.

Husté sněžení zasáhlo západní Čechy.
Autor: Blesk - Kateřina Moravcová

Nečekané sněžení v polovině října dělalo ráno problémy i autobusům. Podle ředitele Autobusů Karlovy Vary Zdeňka Suchana měly některé ranní spoje zpoždění do 15 minut. „Cestující to ale chápali. Řidiči se museli vyhýbat popadaným větvím a museli jezdit opatrně. Prioritou je ale bezpečnost cestujících,“ řekl Suchan.

Spadlý strom zdržel dopravu i na železniční trati Merklín - Dalovice. Některé spoje zde musely nahradit autobusy.

Nákladní vozy brzdí provoz na příjezdu do Karlových Varů u Andělské Hory, sníh komplikuje rovněž na trase z Chebu do Aše. Obezřetní musejí být motoristé na výjezdu z Chomutova na hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána. Podle silničářů leží na silnici sníh a kamiony tam stojí.

Sníh přejde v déšť. Ledovky se tvořit nebudou

Oblačnost by se měla ve středu postupně protrhávat a teploty vystoupají mezi 6 až 10 stupňů Celsia. „Odpoledne by měly srážky přechodně ustávat a oblačnost by se měla částečně protrhat. Nejvyšší teploty se vyšplhají k pěti stupňům nad nulou,“ informoval Jan Sulan z ČHMÚ Plzeň. Ledovky by se proto na silnicích neměly tvořit.

První letošní sníh o sobě dal letos v Česku a na Slovensku výrazněji vědět v pondělí 12. října.

Fotogalerie
16 fotografií

Zaskočil vás také sníh? Pošlete své snímky na tip@blesk.cz