Příští týden očekávají meteorologové minimum srážek a lehce nadprůměrné teploty. Lidé, kteří si kvůli státnímu svátku 28. října a navazujícím dvoudenním prázdninám školáků vezmou dovolenou, mohou počítat jen s občasným mrholením.

Teploty se zprvu budou pohybovat okolo 14 °C, na konci týdne bude většinou jen kolem 10 °C. Posledních slunečných a teplotně nadprůměrných dní si lidé užívají všelijak. Někteří vyrazili ven se svými dětmi nebo domácími mazlíčky, jiní jich využívají k posledním sportovním radovánkám venku. 

 

#podzim #prochazka #love #girl #dog #sunmyday #happy #iloveyou #mydog #mybestfriend #cute #peggi #milacik

Fotka zveřejněná uživatelem Raduš (@radus.bilkova),Říj 24, 2015 v 8:07 PDT

Ještě neděle bude zpočátku jasná až polojasná. Postupně se během dopoledne ale vyskytnou místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Ojediněle prý můžeme čekat slabý déšť nebo mrholení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C, v 1000 m na horách kolem 8 °C. Na severní Moravě a ve Slezsku bude vát mírný jihozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

V pondělí bude zataženo až oblačno. Ráno a dopoledne můžeme místy čekat mlhy. V průběhu ale meteorologové předpovídají až polojasno. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 10 až 14 °C. Při déletrvající nízké oblačnosti nemusí rtuť teploměrů vystoupat výše než na 7 °C.

Na úterý předpovídají meteorologové většinou zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Odpoledne a na horách by se situace ale mohla zlepšit. V nižších polohách by tak mohlo být skoro jasno. Nejvyšší denní teploty budou do 10 °C. Při malé oblačnosti až 14 °C

Prázdninové počasí školáky nepotěší

Mlhy a mrholení budou převládat i ve čtvrtek. Na horách a ojediněle i v nižších polohách by opět mohlo být skoro jasno. I teploty se od středy nebudou nijak lišit. Přes den můžeme čekat až 10°C. Při malé oblačnosti ale až 14°C. Povane mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, v západní polovině Čech, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku jen slabý do 3 m/s.

Ve čtvrtek už bude většinou zataženo a mlhavo, ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Rtuť teploměrů by ale přes den mohla vystoupat až k 12°C. Meteorologové předpokládají slabý proměnlivý vítr o rychlosti 1 až 4 m/s. I konec týdne bude ve znamení nízké oblačnosti, mlh a ojedinělého mrholení. Na horách a ojediněle i v nižších polohách skoro jasno. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C. Při malé oblačnosti až 14 °C.

Poslední fotbálek, za odměnu #podzim

Fotka zveřejněná uživatelem Jiří Tůma (@dusitko),Říj 24, 2015 v 1:12 PDT

Další tři týdny budou spíš teplotně nadprůměrné

Teplotně bude celé období od 26. října do 22. listopadu průměrné až mírně nadprůměrné. Přesně opačně to ale bude se srážkami. Podle meteorologů bude jejich množství spíš podprůměrné. Nejchladnější týden nás čeká v období od 16. do 22. listopadu, kdy průměrná týdenní teplota dosáhne maximálně 6 °C a minima budou klesat k nule. Kolem deseti milimetrů srážek by mohlo spadnout od 2. do 15. listopadu. 

Takhle jste si krásné sobotní počasí užívali vy:

Podzimni prochajda #listi#babyboy#podzim#bylotofajn#prochazka#park#mamradapodzim#friend#smile#czechgirl#

Fotka zveřejněná uživatelem Katka (@radkacka),Říj 23, 2015 v 11:52 PDT

 

Lahvac#chalupa#zdobnice#podzim

Fotka zveřejněná uživatelem @struhys,Říj 24, 2015 v 4:05 PDT

#happy #dog #happydejv 😁😍 #goodmorning #dachshund #love #bernie #happytimes #autumn #sunnyday #dobrerano #jezevcik #ostrava #podzim

Fotka zveřejněná uživatelem Markéta Šebestová (@marketa.sebestova),Říj 24, 2015 v 2:01 PDT

Uzasny #podzim

Fotka zveřejněná uživatelem scotty78 (@scotty78),Říj 24, 2015 v 1:43 PDT