V Karlovarském kraji napadlo v noci na pondělí několik centimetrů sněhu. Ten zůstává kvůli nízkým teplotám na silnicích i v nižších polohách a v regionu se stalo už několik dopravních nehod, většinou bez zranění. Sněhové přeháňky jsou v kraji od nedělního odpoledne. Policisté od rána zasahují u nehod v Damicích, Březové u Sokolova nebo u Merklína.

Podle údajů silničářů jsou silnice se zbytky rozbředlého sněhu sjízdné s opatrností. V horských oblastech, okolo Božího Daru, jsou silnice pod sněhem, ve vyjetých pruzích se ale jezdí i na páteřní silnici R6.

Také v Jihočeském kraji jsou silnice sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Nejhorší je situace na Prachaticku a Písecku, kde od rána sněží. Teploty v regionu se v ranních hodinách pohybovaly lehce pod bodem mrazu. Sněhové přeháňky se objevují rovněž na některých úsecích dálnice D3 na Táborsku, ale vozovka by tam měla být holá a mokrá. Řidiči musejí být velmi opatrní rovněž při jízdě po silnicích na Českokrumlovsku a Jindřichohradecku.

Na Liberecku mohou mít řidiči problémy zejména ve vyšších polohách. Zbytky sněhu jsou na hlavním tahu z Tanvaldu k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově. Teploty v kraji byly ráno ráno mírně pod nulou. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné silnice nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších. Před náledím varují silničáři na silnici 13, která vede z Liberce do Frýdlantu. Zvýšenou opatrnost doporučují silničáři také na Českolipsku, kde jsou silnice po chemickém ošetření mokré.

Ve Zlínském kraji snižuje viditelnost na některých silnicích mlha a silnice mohou zejména ve vyšších polohách namrzat na Kroměřížsku. V kraji je polojasno až jasno, místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala od minus čtyř do nula stupňů Celsia. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se během dne objeví hlavně v severní části kraje sněhové přeháňky. Teplota stoupne nejvýše na plus čtyři stupně Celsia.

V Čechách bude v pondělí oblačno, přechodně až zataženo, občas sněžení, večer bude srážek i oblačnosti ubývat. Na Moravě a ve Slezsku bude polojasno až skoro jasno, ráno a dopoledne ojediněle mrznoucí mlhy, postupně až oblačno a místy sněhové přeháňky.

Teploty vyšplhají maximálně na -1 až +3 stupně Celsia, na jihovýchodě až k +5 stupňům, v 1000 m na horách bude kolem -4 °C. Foukat bude mírný západní až jihozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.