V Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a části Středočeského kraje si motoristé i chodci musejí dávat pozor na zrádnou ledovku až do středečního odpoledne. Mrznoucí srážky doprovázené ledovkou se večer a během noci ojediněle objeví i na ostatním území Čech. Během středy budou srážky postupně ustávat.

Pozor, neuklouzněte

"Během dnešního odpoledne se na jihozápadě Čech místy začnou vyskytovat mrznoucí srážky doprovázené tvorbou ledovky, které se budou večer a v noci na zítřek ojediněle vyskytovat i na ostatním území Čech. Zítra (ve středu) budou srážky od jihozápadu slábnout," uvedli meteorologové. Původně předpokládali, že ledovka se bude tvořit zejména v jihozápadní části země do dnešního večera, nyní výstrahu o den prodloužili.

Noclehárny pro bezdomovce jsou plné, Hermes má ještě rezervy

Zimní noclehárny pro bezdomovce v Praze se kvůli mrazivému počasí naplnily. Další kapacity nabízí loď Hermes, zatím je jich dost. Pokud by bylo třeba dalších míst, otevřou se na noc i dvě denní centra, informovalo Centrum sociálních služeb Praha (CSSP), které zimní opatření koordinuje. Za prosinec poskytla dvě zařízení s kapacitou zhruba 200 lůžek přes 4700 noclehů, uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Mrazivá pozitiva

Sníh a mráz ale přináší i příjemné věci, v úterý se v Česku otevřely další skiareály. Pro lyžaře jsou tam připraveny čtyři kilometry sjezdovek na jihu Čech, které pokrývá téměř půl metru technického i přírodního sněhu. Lyžuje se i na zadovské Kobyle, na Kvildě a v areálech Sternstein a Hochficht, které leží na česko-rakouských hranicích.