„Ledovka hrozí do středy, protože dál bude mrholit a bude se vyskytovat mrznoucí déšť, který bude padat na podchlazený povrch,“ uvedla pro Blesk meteoroložka Dagmar Honsová. 

Ve čtvrtek pak teploty klesnou a silnice navíc pokryje sníh. „Bude ale hrozit náledí, protože voda z roztátého sněhu se bude v nočních hodinách měnit na ledové zmrazky,“ vysvětluje Honsová. S těmito nebezpečnými meteorologickými jevy se budou řidiči potýkat podle výhledu počasí nejméně do 10. února. 

A nejen řidiči, ledovka potrápila nejednoho chodce:

Když seš dement a neumíš chodit. #duta #odřeninka #snih #led #dutajede #dutapadanadrzku

Fotka zveřejněná uživatelem Tereza Duteča Částková (@duteca),Led 9, 2016 v 6:50 PST

Zavaří nám mrznoucí déšť

V noci na neděli bude převážně zataženo, na jihu a východě místy, jinde jen ojediněle slabý déšť se sněhem nebo mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Na jihovýchodě můžou být srážky četnější. Objevit se mohou místy mlhy, které budou převážně mrznoucí. 

Přes den pak bude zataženo až oblačno, místy občasný déšť se sněhem nebo mrznoucí déšť s tvorbou ledovky, přechodně sněžení. Na východě území budou zpočátku srážky četnější. Objeví se i mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 0 až 4 °C, na jihu Čech až 6 °C. V 1000 m na horách kolem +1 °C. 

Tohle v posledních dnech zažil snad každý řidič:

#klouzeto

Video zveřejněné uživatelem @nekdojinej,Led 7, 2016 v 8:53 PST

Pondělí bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy. Ráno se mohou ojediněle tvořit mlhy. Ráno a večer se můžou objevit i mrznoucí srážky. V 1000 m na horách pak budou smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 5 °C. 

Už ve středu se objeví sněhové přeháňky 

Stejný ráz počasí bude i v úterý. Opět nás čeká oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Na horách budou srážky trvalejší. Sněžit zpočátku bude jen v polohách nad 1000 m, k večeru začne postupně padat sníh i v polohách nad 500 m. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C.

Ve středu se na většině našeho území objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. V polohách pod 400 m půjde o srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Ojedinělé sněžení na nás čeká i ve čtvrtek. Od západu by v průběhu dne mohly být srážky četnější.  Denní teploty by se měly pohybovat mezi -1 až +3 °C. 

Fotogalerie
4 fotografie