Podle meteorologů nás do konce týdne čeká teplotně nadprůměrné počasí s většinou zataženou oblohou. „Bude opravdu hodně oblačnosti. Občas budou například mlhy, občas mrholení, déšť a někdy se na místech nad tisíc metrů může objevit sněžení,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Už středa bude právě ve znamení zamračeného počasí. Bude oblačno až zataženo a zejména na horách čekáme přeháňky, které v polohách nad 500 m můžou být smíšené. V Čechách může být k večeru až polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 4 a 8 °C. Na horách by stále mohl vát vítr o rychlosti až 25 m/s, který by se během noci měl zmírnit. 

I čtvrtek bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy. Během rána by se mohly místy objevit sněhové přeháňky, které by se od západu měly během dopoledne měnit na smíšené. V polohách pod 400 m se objeví déšť. Zejména na Moravě může být místy polojasno a ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Na horách v Čechách by si lidé měli dát pozor na tvorbu sněhových jazyků.

Ani víkend nepřinese slunce

I v pátek bude oblačno až zataženo s občasným deštěm na většině území. Jen v severovýchodní polovině republiky nad 400 m a v místech nad 800 m se může objevit sněžení. Teploty se během dne budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. 

V sobotu bude podle předpovědi oblačno až polojasno. Zejména na Moravě se místy mohou objevit mlhy a ojedinělé mrholení. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, při nízké oblačnosti kolem 3 °C. V neděli by se mohl v polohách nad 800 m objevit sníh. Celkově ale bude oblačno až zataženo s občasným deštěm. Teploty přes den dosáhnout až k 10 °C

Sníh na horách nebude mít šanci se do konce týdne udržet:
Fotogalerie
17 fotografií