Na Zlínsku je od rána zataženo a prší. Teplota se ráno pohybovala od plus čtyř do plus osmi stupňů Celsia. Podle meteorologů se během dne ochladí a odpoledne teplota nepřekročí šest stupňů Celsia.

Silný vítr v úterý večer a během noci na středu zaměstnal i moravskoslezské hasiče. Vyjížděli celkem k 70 událostem, hlavně ke stromům spadlým na silnice a chodníky. Od neděle, kdy foukat v regionu začalo, řešili už 130 takových událostí. Vítr také poškodil několik střech, v jednom případě strhal zateplení bytového domu.

Video
Video se připravuje ...

Jako by to byly papírové hračky: Silný vichr převracel kamiony! TV Markíza

Déšť by měl ve sněžení přecházet v polohách nejdříve nad 700 a poté i nad 400 metrů nad mořem. Vydatnější sněžení předpověď slibuje na Valašsku a v Bílých Karpatech. Napadne mezi 15 až 40 centimetry čerstvého sněhu.

Vítr by podle meteorologů měl slábnout. Nárazy větru mohou zhoršit ovladatelnost vozidla, na silnice mohou padat větve nebo stromy. Lidé by měli omezit i túry na horách. Při cestě do hor bude v případě vydatného sněžení nezbytná zimní výbava vozidla, v nejvyšších partiích včetně sněhových řetězů.

Vítr zastavil lanovku na Ještěd:

Fotogalerie
4 fotografie