V noci napadlo v Jeseníkách do deseti centimetrů nového sněhu, v Beskydech to bylo na některých místech skoro 25 centimetrů. Silničáři museli pro kamiony a nákladní auta s přívěsem uzavřít silnici I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku. Silnice vede kolem přehrady s pitnou vodou, silničáři tam proto nesmí používat chemické látky. Znovuotevření se předpokládá v pátek, vše ale záleží na počasí.

Ve vyšších polohách je na silnicích ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči by tam měli jezdit se zvýšenou opatrností.

Nad ránem pokryl nový sníh také silnice ve vyšších polohách Olomouckého kraje, počítat s ním musejí řidiči především na Šumpersku a Jesenicku. Na vozovkách leží po zásahu správců silnic rozbředlý sníh. S rozbředlým sněhem po chemickém ošetření musejí počítat řidiči na Prostějovsku, na Olomoucku upozorňují správci silnic na sníženou viditelnost kvůli sněhovým přeháňkám.

V Libereckém kraji se ráno objevují sněhové přeháňky, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. I na hlavních tazích mohou ležet zbytky sněhu. Všechny silnice jsou s opatrností sjízdné, pozor by si měli dát motoristé hlavně na silnici 10 a 14 z Jablonce na Tanvald a Harrachov. Teploty se pohybují od minus dvou do tří stupňů. Podobné počasí by se mělo udržet po celý den, sněžit má většinou až v polohách nad 500 metrů nad mořem, v nížinách bude většinou pršet.

Silnice na Vysočině jsou po nočních sněhových přeháňkách sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři měli venku 71 sypačů ve všech okresech. Teploty se na Vysočině k ránu držely kolem nuly. Přes den se budou objevovat sněhové nebo smíšené přeháňky zpočátku místy, později už jen ojediněle. Odpolední teploty se podle meteorologů budou pohybovat nejvýše mezi jedním až pěti stupni Celsia.

Sněžilo i v horských oblastech Královéhradeckého kraje, na řadě vedlejších silnic leží vrstva sněhu, která je krytá posypem. Hlavní silniční tahy v kraji byly ráno většinou mokré. V Krkonoších a v Orlických horách klesly teploty několik stupňů pod nulu a sněhové přeháňky se v kraji čekají i přes den, v nižších polohách by mělo občas pršet.

Ve Zlínském kraji se řidiči se sněhem na silnicích potkají na silnicích druhých a třetích tříd na Vsetínsku ve vyšších polohách. Silnice jsou tak sjízdné se zvýšenou opatrností. Zpočátku se tam očekávají na většině území, později místy sněhové přeháňky, v nižších polohách předpověď očekává déšť.