„Bude k nám pokračovat příliv chladnějšího vzduchu od západu,“ uvádějí meteorologové. V pátek tak místy bude sněžit a k večeru bude polojasno. „V polohách pod 400 m srážky smíšené nebo dešťové,“ píše se v nejnovější zprávě Českého hydrometeorologického ústavu. Pozor by si v pátek měli dát i řidiči, ojediněle se totiž objeví náledí. Nejnižší teploty v noci klesnou až na minus 3 °C. Teploty přes den pak vystoupají jen na 6 °C.



O víkendu počasí ovlivní tlaková níže. V sobotu budou v Čechách mlhy. Ráno bude slabě sněžit, během dne pak místy pršet. Celý den bude oblačno až zataženo. V polohách nad 500 metrů pak bude opět sněžit. Teploty v noci klesnou místy až na minus 5 °C a opět by si ráno měli dát pozor na náledí, které se může ojediněle objevit. Teploty přes den se vyšplhají až na 7 °C.  

I v neděli bude oblačno až zataženo. Od rána bude pršet, ojediněle budou i mrznoucí přeháňky. Nejprve bude sněžit v polohách nad 500 metrů, postupně nad 1000 metrů. Od západu se pak k večeru stáhne oblačnost a pomalu přestane pršet. V noci teploty klesnou na nejnižší minus 1 °C, a vytvoří se tak místy náledí. Denní teploty místy vystoupají až na jarních 10 °C.

Takhle ve středu vítr zastavil lanovku na Ještědu:

Fotogalerie
4 fotografie