Dnes večer a v noci na středu hrozí v Česku náledí, varovali meteorologové. Očekávají ho hlavně v severozápadní polovině republiky, na Moravě je pravděpodobnost menší. Měli by si dávat pozor nejen řidiči, ale i chodci. Náledí a zmrazky se budou podle meteorologů na mnoha místech vytvářet od dnešních 20:00 do středečních 10:00.

Za náledí může studený vzduch, který proudí od severozápadu. Ve vyšších polohách také může do půlnoci napadnout kolem pěti centimetrů nového sněhu, níže bude sníh odtávat. Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí pro Prahu i všechny české kraje, Havlíčkobrodsko, Pelhřimovsko, Jihlavsko a Žďársko na Vysočině, Jesenicko a Šumpersko v Olomouckém kraji a Bruntálsko v Moravskoslezském kraji. Ve zbytku Olomouckého a Moravskoslezského kraje a Vysočiny, ve Zlínském kraji a na Blanensku a Vyškovsku na jižní Moravě platí nízký stupeň nebezpečí náledí od středečních 03:00.

Co nás čeká v dalších dnech?

Ve středu přes den mají teploty podle předpovědi vystoupat nad nulu, na dva až šest stupňů Celsia, na jihovýchodě až na osm stupňů. Na horách v tisíci metrech by se teploty měly udržet pod nulou.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, sníh bude padat na horách. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 1 až 5 °C.

V pátek začne sněžit i v nížinách.

Fotogalerie
13 fotografií