Silnice ve Zlínském kraji dnes ráno místy namrzají a jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Český hydrometeorologický ústav vydal kvůli náledí výstrahu, která platí do dnešních 10:00. Vedle řidičů by měli být opatrní také chodci.

Silnice ve Zlínském kraji jsou převážně holé a mokré nebo vlhké. V kraji bylo ráno polojasno až zataženo, místy foukal slabý vítr. Teplota se pohybovala od minus tří do plus tří stupňů Celsia. Přes den podle meteorologů stoupne nejvýše na plus sedm stupňů.

Pozor by si měli dát řidiči také v Jihočeském kraji. Ředitelství silnic a dálnic ČR upozorňuje na ledovky v okrese Prachatice a Český Krumlov.

Silnice v Jihočeském kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V okrese Tábor na silnicích II. a III. třídy je místy ujetá vrstva sněhu, krytá posypem. Kvůli náledí skončil u Kaplice ve strouze kamion. V noci v celém kraji padal déšť se sněhem. V terénu jsou všechny posypové vozy.

„Okolo jedné až třetí hodiny ráno začaly vyjíždět posypové vozy. Během noci vyjela všechna naše auta ze všech závodů,“ uvedl Šulista. „Sypalo se především chemií a solilo se. Teploty se pohybovaly okolo jednoho stupně nad nulou,“ doplnil.

Sněžení nebo sněhové přeháňky dnes ráno místy zhoršují sjízdnost také v Plzeňském kraji, místy jsou přeháňky dešťové. Hlavní tahy jsou v kraji většinou mokré, na silnicích, které se neudržují solením, je místy uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči by měli jízdě věnovat zvýšenou pozornost, informuje dnes Ředitelství silnic a dálnic.

S ujetou vrstvou sněhu krytou drtí musejí řidiči počítat především na Šumavě, na silnicích ve vyšších polohách Tachovska či Plzeňska. V okolí Gerlovy Huti na Šumavě hrozí podle silničářů námraza. V kraji se ráno teploty pohybují většinou mezi minus jedním a plus dvěma stupni, fouká slabý vítr.

Na silnici 13 u obce Kadaň v okrese Chomutov bude od 7:00 úplně uzavřená komunikace. Bude se tu totiž vyprošťovat auto, které zde mělo krátce po 4. hodině ranní nehodu. Na Rychnovsku v obci Doudleby nad Orlicí se zase srazilo nákladní auto s osobním vozem a doprava se zde řídí kyvadlově.

Místy by podle předpovědi mělo pršet, na horách by měly být sněhové přeháňky. Podobné počasí má v kraji vydržet také ve čtvrtek a pátek.

Fotogalerie
14 fotografií