Březen 2016 bude jako celek teplotně průměrný. „Předpokládáme, že v nejbližších třech týdnech budou teploty přibližně na současné úrovni. Vlivem dosti intenzivní atmosférické cirkulace se budou vyskytovat větší odchylky v jednotlivých dnech, což bývá typické pro období končící zimy a nastupujícího jara,“ uvádí web ČHMÚ. Průměrné teploty by se měly pohybovat mezi 2 až 4 stupni Celsia.

Počasí v ČR ale bude na začátku příštího týdne ovlivňovat studený vzduch od severu. „Postupně bude déšť od západu ve všech polohách přecházet ve srážky smíšené nebo sněhové a na většině území se bude vytvářet nová sněhová pokrývka. Sníh bude mokrý a těžký, a proto může docházet k lámání větví a stromů i komplikacím v dopravě,“ uvedl ČHMÚ.

Podrobnou předpověď počasí najdete ZDE>>

Dva týdny deště, pak jaro

Současný dlouhodobý výhled naznačuje, že k podstatnějšímu „jarnímu“ oteplování dojde až ve druhé polovině března. Do té doby má pršet, a to vydatně. „Začátek března bude ve znamení vydatných srážek, v prvním týdnu lze očekávat celkový úhrn vysoko nad normálními hodnotami. I následující týden očekáváme nadnormální z hlediska celkového množství srážek,“ uvádí meteorologové.

Ve druhé polovině měsíce by měl déšť ustat a srážky se dostanou do dlouhodobého průměru pro jarní období.

Bude pořádně pršet, Češi si ale dokážou užít i dešťové kapky, podívejte se:

Fotogalerie
28 fotografií