Jeden z osobních vlaků narazil do stromu za stanicí Jílové u Prahy. Provoz na trati do Vraného je zastaven. Do stromu narazil také osobní vlak mezi Hanušovicemi a Starým Městem pod Sněžníkem, vlak ČD Cargo pak narazil do stromu mezi Rýmařovem a Valšovem. V obou případech už je trať zprovozněna. Všechny nehody se obešly bez zranění.

Na pražském letišti nebyly sice zrušeny žádné lety, tři letadla ale byla odkloněna. První se vrátilo do Frankfurtu, druhé z Helsinek přistálo v Lipsku a třetí z Istanbulu dosedlo ve Vídni.

Zpoždění je způsobeno pravidelným úklidem runwaye. „Úklid proběhl již dvakrát, první před 18:00 a druhý před 19:00. Trvá přibližně 20 minut,“ uvedla večer mluvčí letiště Marika Janoušková. Po dobu úklidu letadla startovat a přistávat nemohou.

Na D8 uvízlo několik kamionů

Na silnicích mají řidiči velké potíže v Libereckém kraji. Pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů je kvůli sněhu od 15 hodin uzavřen úsek silnice 10 od Tanvaldu k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově.

Silničáři zavřeli kvůli sněhu pro kamiony i cestu z Liberce přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu.

Například v Ústeckém kraji mají silničáři v terénu veškerou techniku. Dálnice D8 je ve směru na Německo byla hodinu neprůjezdná. Policisté uzavřeli úsek z Lovosic ke státní hranici kvůli hustému sněžení. Na cestě uvízlo několik kamionů.

V Brandýse nesvítí-svítí-nesvítí

Problémy nastaly i ve středních Čechách. Například při průjezdu Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví není vidět na krok. Nesvítí veřejné osvětlení a proud nemají ani domácnosti. Vždy po půl hodině začne elektřina jít tak na pět minut a poté opět nastane tma.

Kvůli sněžení byl zrušen západ Sparty proti Dukle
Autor: ČTK

Kvůli sněžení bylo zrušeno fotbalové utkání 19. kola první ligy mezi Duklou a Spartou. Mužstva se už rozcvičovala, ale sněžení s deštěm hrací plochu rozmáčelo natolik, že ani vyhřívání trávníku nepomohlo. Navíc podle předpovědi mělo v Praze sněžit ještě několik hodin a hrozilo, že by se zápas stejně nedohrál, i kdyby začal. Proto se kluby dohodly, že bude lepší utkání odložit a budou hledat nový termín.

Sněžit bude i v noci

Meteorologové očekávají v noci v Čechách sněžení ve všech polohách. Srážky budou místy vydatné a trvalé, v západní polovině území místy napadne kolem deseti centimetrů nového sněhu.

Fotogalerie
55 fotografií