Dopravu ve Zlínském kraji v neděli ráno komplikuje silný, místy až nárazový vítr. Řidiči by proto měli jet opatrně, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Vozovky v kraji jsou většinou holé a mokré, jen v nejvyšších polohách Valašska se na nich drží ujetý sníh. Viditelnost místy snižují dešťové přeháňky. 

Dopravu na Jesenicku komplikuje silný vítr. Řidiči by proto měli jet opatrně. Silnice v Olomouckém kraji jsou většinou holé a mokré nebo vlhké. Viditelnost místy snižuje déšť nebo dešťové přeháňky. Vítr by měl podle meteorologů v krajích během dne postupně zeslabovat. 

Na severu Čech se objevuje sněžení, silničáři radí opatrnost 

Na severu Čech se zase v neděli ráno objevují sněhové přeháňky, zejména v oblasti Krušných hor. V nižších polohách prší. Hlavní tahy jsou proto většinou jen mokré, místy ale může ležet rozbředlý sníh. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, pozor by si měli dát motoristé i na dálnici D8, na vozovce může ležet rozbředlý sníh. 

V Ústeckém i Libereckém kraji je zataženo. Teploty se pohybují od minus jednoho do pěti stupňů. Většinou prší, sněžení se objevuje jen v horských oblastech. Podobné počasí by podle meteorologů mělo vydržet celý den, srážek má ale ubývat. 

Hlavní tahy v Ústeckém a Libereckém kraji jsou většinou holé a mokré, v horských oblastech ale mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu. Holé jsou většinou i silnice nižších tříd, v západních Krkonoších a Jizerských horách však mohou být na vozovkách zmrazky. Řidiči by měli být opatrní, žádné problémy však zatím podle policie hlášeny nejsou. 

Podle meteorologů bude sněžit i na začátku pracovního týdne 

V neděli přes den bude zataženo až oblačno, zpočátku na většině území déšť, v Čechách v polohách nad 600 m sněžení. Během dne může být na některých místech přechodně polojasno. Nejvyšší teploty vystoupají ke 3 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku 7 až 11 °C. V 1000 metrech na horách bude kolem -1 °C, v Beskydech ale kolem 3 °C. 

V noci na pondělí meteorologové očekávají polojasno až oblačno, na Moravě a ve Slezsku až zataženo a místy déšť. Nad 800 m sněžení. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti ale až -5 °C a ojediněle se může objevit náledí. Na Moravě a ve Slezsku 4 až 0 °C. 

Začátek pracovního týdne pak bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy s ojedinělými přeháňkami, které nad 500 metrů budou srážkami sněhovými. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačno až zataženo. I tady se místy objeví déšť nebo přeháňky, které nad 800 metrů budou smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí mezi 3 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku můžou ale dosáhnout místy až 9 °C. 

Fotogalerie
21 fotografií