V Libereckém kraji do středečního rána napadly zhruba dva centimetry sněhu. Sněžilo hlavně na horách, ale sněhový poprašek se objevil i v Liberci. Hlavní tahy v kraji jsou většinou holé a po chemickém ošetření mokré. Pozor by si měli dát řidiči nejen na silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov, kde jsou na vozovce zbytky rozbředlého sněhu, ale i na silnicích třetích tříd, a to hlavně v horách. Tvoří se na nich totiž takzvané zmrazky a situaci na nich nezlepšuje ani ujetá vrstva sněhu. 

Navíc se v kraji objevují i mlhy, které mohou při teplotách klesajících až ke čtyřem stupňům pod nulou na vozovkách namrzat. Hlavně na Českolipsku a Liberecku proto doporučují silničáři jezdit se zvýšenou opatrností, a to včetně hlavní silnice 35 z Liberce na Turnov.

Tamní policie musela před šestou hodinou ráno vyjíždět ke střetu nákladního vozidla s osobním autem do Jablonné v Podještědí. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Jinak je ale podle nich na silnicích zatím klid.

Na části D8 hrozí náledí, na Vysočině se mohou objevovat zmrazky

Na Ústecku podle silničářů hrozí náledí kolem 80. kilometru dálnice D8 a na silnici E55 u Cínovce na Teplicku se může pro změnu tvořit námraza. V nižších polohách kraje je silná mlha. Ostatní silnice jsou většinou holé, sjízdné bez větších omezení. Dopravu také komplikují drobné nehody v Lounech, Ústí nad Labem nebo v Proboštově na Teplicku. 

V Pardubickém kraji na části silnic ve výše položených oblastech stále leží sníh. Motoristé by měli jet opatrně zvláště v okolí Lanškrouna a Skutče. V oblasti Poličky, Žamberka a v Železných horách leží na vozovkách vedlejších silnic uježděná sněhová vrstva a místy může být sníh i umrzlý. 

I na vedlejších cestách na Vysočině leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Ve vyšších polohách a v lesních úsecích se mohou objevovat zmrazky. „Noc byla beze srážek, kvůli teplotám pod nulou a hrozící námraze udržovalo silnice ve sjízdném stavu kolem šesti desítek sypačů,“ řekl Jakub Pavlas z dispečinku krajských silničářů. Nejvíc sypačů jezdilo v noci na Žďársku. Hlavní tahy jsou většinou vlhké po chemickém ošetření. Všechny silnice jsou sjízdné. 

Náledí a mrznoucí mlhy komplikují dopravu i v Královéhradeckém kraji 

Podobná situace je i v Královéhradeckém kraji, kde po úterním sněžení leží na silnicích rozbředlý sníh. Teploty ve středu ráno v kraji klesly několik stupňů pod bod mrazu a na některých cestách by se mohlo objevit náledí nebo mrznoucí mlhy. V horských oblastech leží místy na cestách vrstva zledovatělého sněhu. Řidiči by jízdě proto měli věnovat zvýšenou pozornost, vyplývá z informací silničářů a meteorologů. 

O něco lepší stav je na většině jihočeských silnic, které jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Kvůli mlze a teplotám pod bodem mrazu se i tady ale může místy tvořit náledí. Dopravní komplikace se můžou objevit především na Táborsku, Českobudějovicku, Prachaticku a Strakonicku. Zvýšená opatrnost neplatí pro vozovky první třídy na Jindřichohradecku, kde jsou sjízdné bez omezení.

Úterní sněhová vánice komplikovala situaci například na Vysočině a v Brně: 
Fotogalerie
14 fotografií