Nástup chladnějšího počasí předznamená již pátek. Ráno se objeví mlhy, místy i mrznoucí. Obloha však bude jasná a polojasná, večer začne od severu přibývat oblačnost. „Později na severu a severovýchodě čekáme ojediněle slabý déšť a v polohách nad 500 metrů sněžení,“ uvádí web Českého hydrometeorologického ústavu. Nejvyšší teploty vyšplhají na 10 až 14 °C, v 1000 m na horách to bude kolem 6 stupňů. Foukat bude slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr o rychlosti do šesti metrů za sekundu.

V sobotu zůstane obloha oblačná až zatažená. Připravit bychom se měli na občasný déšť a přeháňky, ve vyšších polohách sněhové. Srážky během dne ustanou a obloha by se měla částečně vyjasnit. Teploty klesnou v noci pod bod mrazu na -1 °C, nejvyšší denní naopak dosáhnou 5 až 9 stupňů.

V neděli zůstane oblačno až zataženo, pouze na jihu místy polojasno. Na horách na severozápadě a severu bude sněžit, jinde budou sněhové srážky jen ojediněle, v nížinách bude pršet. Nejnižší noční teploty klesnou na -2 °C, nejvyšší denní vystoupají na 4 až 8 °C, na jihu a na jihovýchodě až na 11 stupňů.

Zima neřekla poslední slovo:
Fotogalerie
19 fotografií