V následujících dvou týdnech dnech nás čekají nadprůměrné teploty. Poslední týden v dubnu teploty mírně klesnou a začátek května bude teplotně průměrný nebo slabě nadprůměrný.

Nejvyšší denní teploty se budou nejčastěji pohybovat od 14 do 20 °C, v deštivých dnech nemusí vystoupit ani na 14 °C a naopak při slunečném počasí mohou v některých dnech dosahovat ke 25 °C, uvádí na svém webu Český hydrometeorologický ústav. Čekají nás také deštivé dny.

Na jižní Moravě přibylo nehod

Zřejmě kvůli deštivému počasí přibylo na jižní Moravě nehod. Na Znojemsku narazilo auto do stromu. Nehoda se stala u obce Petrovice. Zraněná je devětadvacetiletá řidička a dvě malé děti.

„Na místo byl přivolán také vrtulník. Po dobu přistání a transportu byla komunikace uzavřena, příčiny vyšetřují dopravní policisté,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Řidička nakonec skončila v péči lékařů brněnské fakultní nemocnice. „Má středně těžká zranění a její stav je stabilizovaný,“ řekl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Další vážná nehoda se stala v Tvarožné na Brněnsku, kde byly zraněny tři osoby. Havárie komplikovala dopravu, policie ji musela řídit kyvadlově. Lehčí zranění má čtyřiašedesátiletý řidič auta a jeho stejně stará spolujezdkyně. Řidič druhého auta má vážnější zranění a skončil v nemocnici.

Záchranáři museli devítileté dítě přepravit do nemocnice i po nehodě dvou aut u Pohořelic. Policie nabádá řidiče, aby v deštivém počasí přizpůsobili rychlost podmínkám na vozovce. „Ne všude, kde je na silnici padesátka, je vhodné nyní jet touto rychlostí,“ uvedla Komárová.

Fotogalerie
16 fotografií