V noci na středu bude na jihovýchodě republiky pršet, v polohách nad 500 metrů sněžit. Na zbytku území se srážky objeví jen ojediněle. Teploty klesnou k 5 až 1 stupni, na západě a severu Čech ale až k minus 2.

Ve středu bude oblačno až zataženo, v Čechách místy zaprší nebo zasněží. Pršet má i na Moravě a ve Slezsku, nad 600 metrů se připravte na sníh. Teploty vyšplhají k 6 až 10 stupňům, na horách k minus jednomu stupni.

Ve čtvrtek už bude polojasno, přechodně oblačno. Ojediněle se objeví přeháňky, v nadmořské výšce nad 800 metrů zasněží. V noci teplota klesne ke 3 až minus 3 stupňům, ojediněle se může tvořit náledí. Přes den už teploměry zobrazí 8 až 12 stupňů.

V pátek se ukáže skoro jasná až polojasná obloha, na horách při zvětšené oblačnosti čekejte přeháňky. V noci bude teplota stále klesat pod bod mrazu: k 1 až minus 3 stupňům, přes den vyleze na 11 až 15 stupňů.

V sobotu bude skoro jasno až polojasno, v Čechách později oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. V noci by se teploty měly udržet nad nulou: mezi 0 a 4 stupni. Přes den ale už bude jarně – 14 až 18 stupňů.

V neděli nebe ukáže oblačnou až zataženou tvář, od západu přijde místy déšť. Na jihozápadě zaprší četněji. V místech nad 1000 metrů čekejte i sníh. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den 13 až 17. Na jihozápadě ale jen kolem 11 stupňů.

Takto nasněžilo na Božím Daru:

Video
Video se připravuje ...

Boží Dar zasypal sníh: Ano, i tak vypadá konec dubna 2016! Kateřina Moravcová

Podívejte se, jak nasněžilo nejen na Božím Daru, ale i v Krkonoších:

Fotogalerie
9 fotografií