Od čtvrtečního odpoledne budou přes Česko od východu přecházet dešťové srážky. Silné bouřky se mohou vyskytnout zejména v Čechách, varují meteorologové.

Místy bude bouřky provázet krupobití a přívalový déšť. Srážky mohou rozvodnit malé toky a zatopit níže položená místa, jakými jsou podjezdy či garáže. V případě nárazového větru by měli lidé dbát zvýšené opatrnosti s ohledem na zvýšené nebezpečí pádu větví ze stromů či úrazu větrem uvolněnými předměty, varují meteorologové.

Sledujte příchod bouřek na radaru

V pátek budou bouřky a přeháňky pokračovat, hlavně na Moravě ve Slezsku. Denní teploty vystoupají na 22 až 26 °C.

V sobotu se musí Morava a Slezsko opět připravit na přeháňky a bouřky. Na většině území Česka bude převážně oblačno. Teploty budou stejné jako v pátek, tedy 22 až 26 °C. 

V neděli se počasí opět výrazně nezmění, čekají nás opět přeháňky a bouřky, místy intenzivní, teploty se budou stále pohybovat okolo  22 až 26 °C.

Stejné počasí nás čeká i na začátku příštího týdne. Bude polojasno, při zvětšené oblačnosti přeháňky, místy bouřky. Teploty neklesnou pod 22 °C. 

Bouřky a přívalové deště aktuálně trápí i další země, Francie bojuje se záplavami a v Bavorsku zemřeli po bouřích 4 lidé.

Fotogalerie
28 fotografií