Podle fotoreportéra na místě například ve Šťáhlavech voda zaplavila ve firmě, která se zabývá renovací starých aut, několik vozů. Dostala se i do některých domů u nádraží a do dalších částí obce. V některých místech stálo i přes půl metru vody.

 

Mluvčí hasičů Pavla Jakoubková řekla, že ve Štáhlavech hasiči čerpali vodu ze sklepů deseti domů, horší situace byla u autodílny, která je pod úrovní silnice. „Nejvíce vody se prohnalo Nezvěstickou ulicí, proud dosahoval i 30 centimetrů, hasiči na místě pootvírali kanalizaci, aby voda rychleji odtekla,“ popsala. V dalších obcích, kde se valila voda, je situace podle ní stabilizovaná.

Kvůli laguně a bahnu u čerpací stanice je stále zavřená silnice první třídy u Nezvěstic nebo lokální silnice mezi Šťáhlavy a Šťáhlavicemi. „Silnice byla zaplavená vodou a bahnem, voda pomalu odtéká, komunikace se musí vyčistit, pak bude obnoven provoz,“ řekla Ladmanová.

Po úderu blesku byl kvůli výpadku zabezpečovacího zařízení v Třemošné u Plzně navečer na tři čtvrtě hodiny zastaven provoz na trati mezi Plzní a Horní Břízou, voda na kolejích zase na čas zastavila provoz na trati z Nezvěstic do Ždírce.

Počasí sledujte na radaru.
Fotogalerie
9 fotografií