Například v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou se voda po 18:30 dostala do trafostanice, ve stejné ulici voda střechou protekla do jednoho z bytových domů a poškodila obytné prostory. „Asi nejdramatičtější situace nastala v ulici Městská Habrová, kde voda vnikla do několika nepodsklepených domů a vytvořila také velikou lagunu, která zasahovala do místní pozemní komunikace,“ uvedl Sezima.

Večer spadl strom do kolejiště na trati mezi Rychnovem a Solnicí, před 22:00 do něj téměř najel vlak. „Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a materiální škody a kolem 23:00 již trať byla opět v provozu,“ dodal Sezima. Spadlé stromy a větve odstraňovali hasiči také v Javornici či Černíkovicích.

Silný déšť také zvýšil hladiny řek, například na Kněžné v Rychnově platil v 19:00 první, tedy nejnižší stupeň povodňové aktivity, protože hladina řeky vystoupala na 115 centimetrů. Přitom před bouří dosahovala hladina výšky osm centimetrů, po bouřce pak začala klesat, dnes ráno byla hladina ve výšce 27 centimetrů.

Podívejte se, jaké škody napáchala voda u našich sousedů:

Fotogalerie
27 fotografií